35000 Ft felett ingyenes szállítás Budapesten! Rendelésfelvétel: 06/ 20 495-9505

FA EVŐESZKÖZÖK

kés,kanál,villa

GYÁRTUNK BARNÁT !

1-2-3 szín nyomott pizzadobozok dobja fel cégét.. Pizza dobozok akár kasírozva tű éles képekkel !!!

GYÁRTUNK FEHÉRBEN

Ön dönt... 20 cm től egészen 70 cm ig

Figyelem !!!!!!!!!!!!!!!Csomagfeladás

Technikai okok miatt nem kapjuk meg a rendeléseket! Kérjük regisztráljanak a http://www.greenpack.hu/ oldalunkon.

Írjon nekünk: bluepackh@gmail.com "Pizzadobozokat készítünk."

A főzés néha elmaradhat, de a szelektív újrahasznosításra akkor is figyelni kell. Igaz ez a pizza rendelésnél is?

Előfordul, hogy az embernek nincs ereje, kedve, ideje főzni. Ilyenkor jöhet a házhoz rendelés, hiszen ki tudna ellenállni egy finom, meleg pizzának, amin még nyúlik a sajt?

Ráadásul az ételfutár szolgálatok szintén nagy előnye, hogy a mosogatás macerájától is megkíméljük magunkat. Ezzel szemben viszont egy másik „kötelességünknek” ajánlott eleget tenni, hogy valóban nyugodt szívvel dőljünk hátra simogatni a jóllakott pocakunkat. Ez pedig kiszállított étel után maradt szemét szelektív szétválogatása.

Gyűjtsük szelektíven, vagy sem?

Az igazság az, hogy a pizzás doboz újrahasznosításának kérdése megosztja a társadalom zölden gondolkodó részét. A dobozra ragadt ételdarabok, és a tésztából szivárgó olaj okozza a problémát, hiszen ezek eltávolítása nem egyszerű feladat az újrahasznosításnál és emellett sok energiába is kerül. Éppen ezért, felmerül a kérdés, mikor cselekszünk helyesen a környezetvédelem szempontjából: ha újrahasznosítunk, vagy ha nem?

papir

A pizzázók felelőssége

Valójában az egész kérdéskört leegyszerűsítené, ha a pizzázónál az elkészült pizzát nem a csupasz papírdobozba tennék, hanem egy védőfóliára, ami megóvná a felületet az olajtól. Így a pizzát befalatozva a tiszta doboz könnyedén újrahasznosíthatóvá válik. Ez az ésszerűnek tűnő megoldás azonban anyagi költségekkel járna valamennyi pizzát készítő étteremnek, így egyelőre ritkán találkozhatunk olyan rendeléssel, ahol a környezetvédelem is szempont a házhozszállításánál.

Mit tehet az éhes pizzaimádó?

Azok, akik a pizza rendelés mellett döntenek, de a környezetvédő énjük miatt bűntudatuk van, tehetnek néhány dolgot, hogy a doboz újrahasznosítható maradjon. Miután megérkezett a gőzölgő pizza, minden szeleteket tányérra rakodva a lehető legkevesebb ideje marad az olajnak a papírba szívódni. Bár rendkívül csábító, hogy rögtön lakomázni kezdjünk a frissen érkezett áruból, de ha rászánjunk néhány percet a doboz megtisztítására, még könnyebben eltávolíthatóak az esetlegesen odaragadt ételdarabokat. Ezt a két lépést beiktatva többnyire újrahasznosítható állapotú marad a pizzás doboz.

from "napidoktor.hu"

 

 

Barátaink: