1. A tészta mindig vékony. Nem ritka, hogy a feltét(ek) vastagabb(ak) a tésztánál.
2. Forró, fa tüzelésű kemencében kövön sütik. Mivel vékony a tészta és magas a sütés hőfoka, pár perc elég is a sütéshez. A széle ropogós.
3. A pizzaszósz friss paradicsomból készült, friss fűszerekkel (legfontosabb az oregano és a bazsalikom). Nincs benne tartósítószer és nem azonos a ketchuppal.
4. A feltétek minőségi élelmiszerek, amik Olaszországban könnyen beszerezhetőek.
Vannak, amik több évig is készülnek, mint a híres pármai sonka. Vannak, amik itt teremnek. Az ananász nem terem itt! Vannak halak és tengeri herkentyűk, melyeket a tengerből halásznak.
5. A sajt is tipikus olasz sajt, legtöbbször mozzarella. Lehet még parmezán, gorgonzola, vagy más olasz sajt. A trappista nem olasz sajt!